08.01.2024

Diyanet Akademisi Mezuniyet Töreni

Diyanet Akademisi Başkanlığı Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde 05.06.2023 tarihinde Kur'an Kursu Öğreticisi ve 4-6 Kur'an Kursu Öğreticisi ve İmam-Hatiplerden oluşan Aday Din Görevlisi kursiyerlerimiz, yaklaşık 8 ay süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldular. 65 kadın 124 erkek olmak üzere toplam 189 kursiyerimiz için 05 Ocak 2024 Cuma günü ile mezuniyet programı düzenlendi.
       Mezuniyet töreni, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından programın açılış konuşmasını Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz İsmail Akbulut gerçekleştirdi.
       İsmail Akbulut, konuşmasında mezun kursiyerlerimize ve törene katılan tüm misafirlere hitaben şöyle dedi: " 5 Haziran 2023 tarihinde eğitimlerine başlayan Akademi Aday din görevlisi hocalarımız eğitimlerini 8 ay boyunca yoğun bir biçimde çalışarak başarıyla tamamlamışlardır. Sayın hocalarım, görevimiz her nerede olursa olsun biz peygamber efendimizin görevine talibiz ve görevimizi aşkla şevkle yapmamız gerekmektedir. Şunu da unutmayalım, her ne kadar küçük bir köy camisinde veya bir kasabada yerde görev yapsak da çok büyük bir ailenin parçalarıyız. Bundan sonraki görevinizde başarı dileklerimi sunar, eğitim sırasında elim bir hastalığa yakalanarak vefat eden kursiyerimiz Ahmet Nasuh Ertuğrul'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum..."
       Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin konferans salonunda gerçekleştirilen törene Din İşleri Yüksek Kurulu Sekreteri Yunus Akkaya, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları, Akademi eğitiminde bize destek veren İl Müftülüğü personeli, Eğitim Görevlisi Hocalarımız ve öğrenci aileleri katıldılar.
     Mezuniyet töreni, aday din görevlilerimizden oluşan musiki korosunun ilahi dinletisi ve mezun olan kursiyerlerimize hediye takdimi ile sona erdi.