30.01.2017

Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi

Mülkiyeti Hazineye ait olan 13.336m² taşınmaz üzerine, 20.10.2016 tarihinde başlanılan Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi inşaatı, 18.12.2019 tarihinde tamamlanmıştır. Dini Yüksek İhtiasas Merkezimin inşaatı Merhum Hacı Ahmet Mukdat ZİYLAN, konferans salonunun ince inşaatı ise Merhum Mustafa Ener tarafından yapılmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onayı ile 09/09/2019 tarihinde Hizmet İçi Eğitim Merkezi olarak açılan Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, eğitim hizmetlerini ve faaliyetlerini, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşra teşkilatı birimi olarak Burak Mahallesi 06111 Nolu Cad. No: 2 Şehitkamil adresinde yürütmektedir.

Dini Yüksek İhtisas Merkezimiz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatının muhtelif kademelerinde çalışan personele yönelik olarak planlanan çeşitli hizmet içi eğitim kursları ve seminerler düzenlenmektedir.

Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde düzenlenen eğitimlerin amacı, Başkanlığımız personelinin mesleki yeterliklerini artırmak, kurum aidiyetlerini güçlendirmek, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerini sağlamak, yeni görevlere intibaklarını güçlendirerek onları daha üst görevlere hazırlamaktır. Güncel gelişmeler ve meseleler hakkında personelimizi bilgilendirmek ve kendilerinden beklenen hizmeti en iyi şekilde yerine getirmeleri konusunda onlara yardımcı olmaktır.

Eğitim Binası, Yurt Binası, Hacı Mustafa Ener Konferans Salonu, Hayriye Büyükekşi Camii ve A-B-C bloklarından oluşan lojmanlarıyla Eğitim Merkezi müştemilatının toplam inşaat alanı 21.647m²’dir.

5 katlı olarak inşa edilen Eğitim Binamız 3.675m2 inşaat alanına sahip olup; 1 makam odası, 11 derslik, 11 eğitim görevlisi odası, bilgisayar odası, 210 kişilik yemekhane, seminer salonu, sunum odası, kütüphane, mescit, kafeterya ve memur odaları ile hizmet vermektedir.

5 katlı olarak inşa edilen ve 93 kişilik kapasitesi bulunan yurt binamızın toplam inşaat alanı 2.417 m2 olup, 3’er kişilik 31 oda, suit odalar, personel odaları, çok amaçlı salon, mescit, çalışma odaları, çamaşırhaneler ve çay ocağı ile hizmet vermektedir.

1.139 m2 inşaat alanına sahip olan Hacı Mustafa Ener Konferans Salonu 320 kişilik olup 2 adet toplantı salonuna sahiptir.

1.165m2 inşaat alanından oluşan Camimiz 708 m2 ibadet, 1000 m2 avlu alanına ve 1062 kişilik kapasiteye sahiptir.

3 blok olarak inşa edilen lojman binaları 10.720 m2 inşaat alanına sahip olup personel için 13 adet 3+1, kursiyerler için 54 adet 2+1 daire mevcuttur.