20.10.2023

Burak Kara

Öz Geçmiş

1992'de Adana Kozan'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Kozan da tamamladı. İstanbul'da Süleymaniye Camii Emekli İmam Hatibi Mehmet Sevinç Hocadan Kur'an Tâlimi, Arapça ve Musîki eğitimi aldı. 17.12.2013 tarihinde Kozan'da İmam Hatip olarak göreve başladı. Müftülük bünyesinde yürütülen Gençlik çalışmalarında Manevî Danışman ve Gençlik Koordinatörü görevlerinde bulundu.
2020 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 2021 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2020-2021 yıllarında Konya Dini İhtisas Merkezi'nde Tashihi Huruf kursunu başarıyla tamamladı.
2022 yılında Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi'nde Dini Musîki eğitimini tamamlayarak 2023 yılı Diyanet Akademisi Eğitim Görevlisi (Dini Musîki) sınavında başarılı oldu ve Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne atandı. Burak Kara evli ve bir çocuk babasıdır.