10.09.2021

Hıdır BENZEŞ

1980 tarihinde Şanlıurfa/Viranşehir’de doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı. 2003 yılında İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Bu süre zarfında değişik medreselerde Sarf, Nahiv, Mantık, Fıkıh, Fıkıh usulü, Kelam ve diğer İslami ilimlerde eğitimini tamamlayarak Dergâh Camii İmam Hatib-i Sabri YAZAR Hoca Efendi’den ilmi icazetini aldı. 2009’da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2012 yılında Müftü Yusuf Karaali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu. 2012-2014 yıllarında Harran ve Şanlıurfa’da vaizlik yaptı. 2015 yılında ise Şanlıurfa İbrahim Halilullah Eğitim Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı. 2020 yılında Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezine eğitim görevlisi olarak nakli yapıldı. Halen bu merkezde Fıkıh derslerine girmektedir. Gaziantep İslam Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında “İbn Abdülber’in el-İstizkâr Adlı Eserinde İmam Şâfiî’ye Ait Görüşlerin Analizi (Namaz Bölümü Özelinde) ”adlı Yüksek Lisans tezi devam etmektedir. BENZEŞ, evli ve 5 çocuk babası olup iyi derece Arapça ve Osmanlıca bilmektedir.